perjantai 9. elokuuta 2013

LONDON & PARIS

17.7

Aamulla lähtö Helsinkiin lentokentälle ja lento kohti Lontoota, joka kesti noin 2h 30 min
 Oltiin perillä Lontoossa vasta alku illasta, käytiin syömässä,viemässä tavarat hotelliin ja sen jälkeen tutustuttiiin hotellin vieressä oleviin juna- ja metroasemiin. Hotellin vieressä oli siis kaksi suurta asemaa Kings Cross ja St.Pancras. Pääsi hyvin kulkemaan Lontoon keskustaan ja muihin paikkoihin !
hotel megaro
18.7
Torstai aamuna lähettiin koht suurta eläintarhaa nimeltä London Zoo, jossa oli kirahveja, ja akvaarioita, sekä jättiläiskilpikonna.
 Eläintarhassa meni aikaa monta tuntia, sen jälkeen illalla suunnattiin bussipysäkille ja bussilla Oxford Streetille syömään pizzat ja käytiin tsekkaamassa Piccadilly Circuksen värivalot!

19.7

Perjantaina taas aikanen herätys ja nokka kohti Greenwichiä. Siellä käytiin seisomassa rajan päällä mikä jakaa maapallon Itäiseen- ja Läntiseenpallonpuoliskoon, porukkaa oli ihan hiton paljon. Sen jälkeen käytiin syömässä ihanat Ben ja Jerry annokset ja bussilla takaisin hoodeille. Käytiin kattomassa Temple Churchia eli vanhaa kirkkoa joka sijaitsi Lontoon keskustan lähellä. Sieltä lähdettiin Covent Gardeniin syömään! Siellä riitti katuesiintyjiä ja markkinoita. Ilta meni kauppoja kierrellessä! Ostin sieltä pinkit pingviinikuoret kännykkääni ja yhdelle ihanalle ystävälle siniset paavo pesusieni kuoret.

Ohi mennen nähtiin Big Ben ja London eye, näissä kohteissa ei käyty, koska pari vuotta sit käytiin molemmissa.

20.7 

lauantai aamuna herätys klo 6.00 , junaasemalle ja suuntana pieni maaseudulla sijaitseja kaupunki/pikkukylä nimeltä Campridge. Junalla matka kesti 45 min. Campridge on tunnettu tosi vanhoista ja upeista yliopistoista. Siellä kuvataan tosi monet leffojen kohtaukset jotka on yliopistoilta. Pienessä kylässä riittii ihmisiä iha hirveesti ja keskellä kylää oli iso kauppakeskus mihin pääädyin shoppailemaan ! Sieltä ostin vissiinkin yhden paidan ja kyniä,kumeja, tuliaisia kavereille :)
keskellä kylää suuri kauppakeskus
Campridgen yliopisto


käytiin tosi suuressa M&M kaupassa, ihmisiä riitti ja karkkeja! Tuolla siis myytii kaikkee paitoi, kynii, karkkii, lelui, kenkii, SIIS KAIKKEA M& M kamaa :p
22.7
Aamusta eurostar-junaan ja sillä kohti pariiisia. matka kesti 2h 30 min, juna meni kanaalin ali eli veden alla olevasta tunnelista 8). Pariisissa meni koko päivä ,kierrelen  nähtävyyksiä,parit kaupat ja käytiin syömässä. Asteita noin 44 ,hiton kuuma ,aurinko paistoi koko päivän.
Pariisin juna-asema

riemukaari


notre dame
Eiffel torni

illalla noin klo 18.00 juna lähti takaisin lontooseen
23-24.7

viimeset pari päivää shoppailua lontoossa, käytiin syömässä Hard Rock cafeessa ,parit museot johon veljeni halusi ja kirjakaupat kierretttiin, myös isot kauppakeskukset mm. harrods nimisessä hiton isossa kaupassa , ihan järkyttävän kallis paikka :) Matkalta tarttu mukaan 2 housut,monta paitaa,tuliaisia,koruja, kaikkea mahollista ,lontoo on ihana paikka shoppailla!
iso aukio,lähellä kuningattaren palatsia
                                                                                         Käytiin Hägen Dazz-nimisessä jäätelö ravintolassa! MAAILMAN PARHAAT JÄÄTELÖANNOKSET!
Hotelli huoneesta!
Keskiviikona aamusta viimeset shoppailut ja nopsa käynti lontoon keskustassa,sen jälkeen lento klo 16.00 takaisin suomeen! Oon nyt käynyt Lontoossa kaksi kertaa,ihan mahtava paikka !! Kannattaa käydä :)

2 kommenttia:

  1. uuu, mäki haluuun tonne!! kivsui kuvii toveri:--)

    VastaaPoista
  2. äähh tuli niin ikävä lontoota kun katto näitä kuvia :(

    VastaaPoista